LajmeShqiperia

Varhelyi: Nëse nuk bindim Bullgarinë për Maqedoninë e Veriut, negociata vetëm me Shqipërinë

 

 

Shëndetësi

 

Kuzhina

 

Auto

 

Teknologji

 

Fun

 

Telegrafi Jobs

 

Arkiva

 

Marketing

Kuvendi i Kosovës

COVID-19 në Kosovë dhe botë

Më interesantet nga sporti

Për një shëndet më të mirë

Më të lexuarat nga rubrika rozë

Femra, stil dhe trende

Për ju adhurues të veturave

Lajmet nga vendi dhe bota

Të fundit nga teknologjia

LAJME / SHQIPËRI

Varhelyi: Nëse nuk bindim Bullgarinë për Maqedoninë e Veriut, negociata vetëm me Shqipërinë

 

 

 

 

7 orë

Veto-ja e Bullgarisë ndaj Maqedonisë së Veriut mund të shtrëngojë BE-në të mbajë Konferencës së parë Ndërqeveritare vetëm me Shqipërinë.

 

Deri më tani dy vendet janë trajtuar gjithmonë bashkë, por Komisioneri për Zgjerimin, Oliver Varhelyi në një intervistë për Euronews e ka lënë të hapur këtë mundësi.

 

E SPONSORUAR

 

‘Nise Vitin e Ri zero zero’ – mundësia nga Auto Mita që nuk bën të lëshohet!

LEXO MË SHUMË

Për Varhelyin, “Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria i kanë përmbushur të gjitha kushtet për të organizuar Konferencën e parë ndërqeveritare. Kam shpresë se do të mund ta mbajmë konferencën e parë ndërqeveritare në qershor. Nëse përballemi sërish me vështirësi me Maqedoninë e Veriut, atëherë pyetja që ngrihet është, nëse mund të vazhdojmë para vetëm me Shqipërinë. Ky mund të jetë një opsion”.

 

Sipas burimeve, Komisioni Evropian pritet të rekomandojë mbajtjen e Konferencës së parë Ndërqeveritare gjatë samitit të liderëve të Bashkimit Evropian, në muajin e qershorit.

Për Varhelyin, “Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria i kanë përmbushur të gjitha kushtet për të organizuar Konferencën e parë ndërqeveritare. Kam shpresë se do të mund ta mbajmë konferencën e parë ndërqeveritare në qershor. Nëse përballemi sërish me vështirësi me Maqedoninë e Veriut, atëherë pyetja që ngrihet është, nëse mund të vazhdojmë para vetëm me Shqipërinë. Ky mund të jetë një opsion”.

 

Sipas burimeve, Komisioni Evropian pritet të rekomandojë mbajtjen e Konferencës së parë Ndërqeveritare gjatë samitit të liderëve të Bashkimit Evropian, në muajin e qershorit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button