BotaLajme

Kompania e përpunimit të mishit shënjestër, Rusia sulmon sërish SHBA-në

Kompania më e madhe në botë për përpunimin e mishit ishte në shënjestër të një sulmi të sofistikuar kibernetik. Rrjetet kompjuterike në JBS u pirateruan, duke bërë që disa operacione në Australi, Kanada dhe SHBA të mbyllen përkohësisht.

Kompania beson se sulmi e ka origjinën te një grup kriminal, që ka gjasë të jetë i vendosur në Rusi, tha Shtëpia e Bardhë. Sipas zëdhënëses Karine Jean-Pierre, Shtëpia e Bardhë “është duke u angazhuar drejtpërdrejt me Qeverinë ruse për këtë çështje”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button