Bota

Eklipsi diellorë do japë shfaqje ditën e sotme, ja kush do ketë mundësi t’a shikojë

Ditën e sotme, banorët e pjesës më të madhe të hemisferës veriore të enjten do të jenë dëshmitarë të një eklipsi diellor. Eklipsi unazor, bëhet fjalë për lëvizjen e hënës që nuk do ta bllokojë plotësisht dritën që vjen prej saj. Në vend të kësaj, vetëm një pjesë e hollë e shkëlqimit që do të shkëlqejë rreth diskut të Diellit do të mbetet.

Mësohet se skenat më të mira do të jenë në Arktik, por një pjesë e mirë e pjesës tjetër të Tokës do të mbulohet gjithashtu nga një eklips i pjesshëm, Shtetet e Bashkuara lindore dhe Alaskën veriore, së bashku me pjesën më të madhe të Kanadasë, Grenlandës dhe pjesëve të Evropës dhe Azisë.

Sipas projeksionit, ka pak mundësi për të parë këto skena nga BiH, përveç nga vende të caktuara në pjesën veriore të vendit dhe në një variant shumë të butë. Si gjithmonë, këshilla është që të mos përpiqeni ta shikoni Diellin me sy të lirë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button