Bota

Mblidhen liderët e G7, sot prezantohet plani global për rimëkëmbje nga pandemia

Liderët e G7 do të angazhohen për të përdorur të gjitha burimet e tyre për krizën e shkaktuar nga pandemia e Covid-19.

Në ditën e dytë të samitit të tyre në Cornwall, ata do të bëjnë një deklaratë që përcakton një sërë masash që synojnë ta arrijnë.

Qëllimi është të zvogëlohet koha e nevojshme për zhvillimin e vaksinave nën 100 ditë.

Të premten, Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson hapi samitin me një lutje për të trajtuar pabarazinë globale .

Johnson, i cili po pret mbledhjen tre-ditore në vendpushimin bregdetar Cornish të Carbis Bay, tha se ishte jetike të mësohej nga “gabimet” e krizës financiare të 2008 dhe të trajtojnë pabarazinë.
Pas bisedave të së premtes, udhëheqësit u bashkuan me Mbretëreshën për një darkë në Projektin Eden aty pranë.

Plani i G7 që do të prezantohet sot sipas BBC:

Shkurtimi i kohës së marrë për zhvillimin dhe licencimin e vaksinave, trajtimeve dhe diagnostikimeve për çdo sëmundje të ardhshme nën 100 ditë.

Përforcimi i rrjeteve të mbikëqyrjes globale dhe kapaciteti i sekuencave gjenomike.

Mbështetje për reformimin dhe forcimin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button