Bota

Fati i trishtë i fëmijëve në Afrikë, nuk shkojnë në shkollë për shkak të pandemisë dhe konflikteve

Në Afrikë, milionë fëmijë janë shkëputur nga shkolla për shkak të pandemisë botërore por edhe prej konflikteve të armatosura. Për këtë situatë të krijuar, organizata e të drejtave të njeriut “Save the Children”, u ka bërë thirrje qeverive dhe organizatave ndërkombëtare që të krijojnë një mjedis të përshtatshëm në të cilët fëmijët të kenë mundësi të shkojnë në shkollë.

Sistemi arsimor ka shkuar në regres për shkak të fëmijëve që nuk mund të shkojnë në shkollë thuhet në deklaratën në cilën bëhet thirrje që të ndërmerren hapat e nevojshëm për të parandaluar këtë situatë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button