Shqiperia

Zhdukja e Covid-19 në Shqipëri lë pa punë 1 mijë mjekë specializantë

Ministria e Shëndetësisë, ka dhënë lajmin për ndërprerjen e kontratave për 1 mijë mjekë specializantë të cilët u punësuan gjatë pandemisë, për të përballuar fluksin e numrit të lartë të infektimeve gjatë kësaj periudhe.

Në njoftimin e dhënë nga ministria thuhet se duhet të ndërpritet menjëherë kontrata e 1 mijë mjekëve specializantë dhe se lista me vendet vakante që do të mbeten, pas ndërprerjes.

Vendimi

-Të ndërpresin menjëherë kontratat me mjekët specializantë
-Të dërgojnë menjëherë listën e vendeve vakante të krijuar pas ndërprerjes së kontratave me mjekët specializantë

Çdo mjek i cili është duke ndjekur studimet afatgjatan në fushën e mjekësisë me kuotë të mbuluar nga Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale duhet të ndërpresë të gjitha marrëdhëniet e punës që ka me institucionet publike dhe private dhe angazhimi i tij për të ofruar shërbim shëndetësor pranë institucioneve shëndetësore publike mund të bë behet vetëm me miratimin paraprak të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale dhe Fakultetit të Mjekësisë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button