Bota

Situata e Covid-19 në Brazil, 500 mijë të vdekur që nga fillimi i pandemisë

Ka shkuar në 500 mijë numri i të vdekurve nga Covid-19 në Brazil, ndërsa rreth 18 milionë banorë janë infektuar që nga fillimi i pandemisë. Ndërsa lidhur me vaksinimin, vetëm 30% e qyetarëve kanë marrë dozën e parë të vaksinës kundër COVID-19, ndërkaq rreth 11 për qind e popullsisë janë të vaksinuar plotësisht.

Zyrtarët shëndetësorë kanë paralajmëruar se varianti indian i Covid-19, mund të rrisë numrin e infektimeve në javët dhe muajt në vijim, veçanërisht në mesin e personave që ende nuk janë vaksinuar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button