Lajme

Lajm i mirë në Gjermani, më pak se 1 mijë pacientë me Covid-19 janë në kujdesin intesiv

Numri i pacientëve me Covid-19 në Gjermani në njësitë e kujdesit intensiv ka rënë nën 1 000 persona, për herë të parë pas tetë muajsh. Shoqata Ndërdisiplinare gjermane për Kujdesin Intensiv dhe të Urgjencës (DIVI) tha se vetëm 964 persona po trajtoheshin në kujdesin intensiv, 960 të rritur dhe katër fëmijë.

”Gjatë kulmit të valës së tretë në prill, më shumë se 5 000 njerëz ishin në kujdes intensiv”, sipas DIVI-t.

Rënia e numrave ishte e lidhur me një rënie të infeksioneve që nga prilli dhe rritjen e normës së vaksinimit, pasi vaksinimet Covid-19 parandalojnë efekte të rënda të virusit. Edhe pse infeksionet e koronavirusit vazhdojnë të bien në Gjermani, ministri i Shëndetësisë, Jens Spahn paralajmëroi se masat antivirus në shkolla ndoshta do të qëndronin në vend edhe pas pushimeve verore.

“Ne nuk do të jemi në gjendje të kthehemi plotësisht në normalitet, pa masa antivirus”, tha Jens Spahn në një video-konferencë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button