Lajme

Nuk bëhet fjalë për aloe vera apo kos, ja kush do ju shpëtojë nga djegia e diellit

Kujdesi që duhet të tregojmë kur shkojmë në plazh, duhet të jetë maksimal. Duhet të vendosim krem kundër diellit por edhe mos të qëndrojmë pa karar në diell. Tashmë ka dalë një tjetër zgjidhje. Konsumoni bajame.

Një studim i fundit nga UCLA vëzhgoi një grup grash me lloje të ndryshme të lëkurës duke filluar nga “djegiet lehtësisht dhe rrallë nxihet” deri në “nxirje e lehtë dhe djegie e pakët”. Pjesëmarrësit nga secili lloj i lëkurës u vendosën në dy grupe: Një që hante rreth 28 gram bajame çdo ditë për 12 javë dhe një tjetër që hante të njëjtën sasi gjevrekësh.

Autorët e studimit vërejnë se duhet bërë më shumë hulumtime, por ata dyshojnë se nivele të larta të disa lëndëve ushqyese që gjenden te bajamet mbrojnë lëkurën tonë nga brenda dhe jashtë. Kjo përfshin shumë vitaminë E, kuercetinë, yndyra mono dhe poli-të pangopura dhe përbërje fenolike që kombinohen për të krijuar veti antioksiduese dhe anti-inflamatore.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button