Bota

Nuk do ta besoni, por ja kush është qyteti më i shtrenjtë në botë

As Nju Jork, Mynih, Paris apo Londër. Qyteti më i shtrenjtë në botë është kryeqyteti i Turkmenistanit, Ashgabati. Me 1 milionë banorë, ky qytet kapërcen edhe Hong Kongun që renditet tani i dyti, pasuar nga Bejruti në Liban dhe Tokio dhe Japoni. Raporti vjetor rendit 209 qytete, duke u bazuar në shpenzimet për jetesë, duke përfshirë, banimin, transportin dhe ushqimin. Mercer sqaron se ka analizuar më shumë se 200 mallra dhe shërbime gjatë hartimit të raportit.

Përveç Ashgabatit, Hong Kongut, Bejrutit dhe Tokios, në 10 vendet më të shtrenjta në botë për punëtorët e huaj janë përfshirë edhe Zyrihu, Shangai, Singapori, Gjeneva, Pekini dhe Berna.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button