Rajoni

Greqi: Çdo i ri që vaksinohet merr 150 euro dhuratë

Qeveria Greke njoftoi se planifikon të japë 150 euro për çdo të ri Grek që është vaksinuar kundër koronavirusit ose planifikon ta bëjë këtë së shpejti si një dhuratë në fillim të verës.

Karta me 150 euro do t’u jepet të rinjve të lindur midis 1996 dhe 2003 që kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës deri më tani ose do të aplikojnë për ta marrë atë këtë vit, raportoi EURACTIV.

Vlerësohet se karta do t’u jepet 940,000 të rinjve që do të jenë në gjendje ta shpenzojnë atë në udhëtime, turizëm ose ngjarje kulturore në vend.

“Ne u detyrohemi të rinjve një dhuratë mirënjohje, për t’i falënderuar ata për durimin dhe këmbënguljen e tyre, veçanërisht në fillim të verës,” tha Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis.

Me “Karten e Lirisë”, të rinjtë do të paguajnë për udhëtime me anije ose tren, makina me qira, hotele dhe kampe, si dhe bileta për ngjarje kulturore, kinema, teatro, muze, site arkeologjike dhe një shkollë vallëzimi.

Ministri i dixhitalizimit Kyriakos Pierakakis tha se në atë mënyrë, industritë e turizmit dhe kulturës në Greqi, të cilat u goditën rëndë nga pandemia e koronavirusit, do të inkurajohen gjithashtu.

Siç tha ai, në atë mënyrë, Greqia jo vetëm që mbron shëndetin publik, por gjithashtu investon në fillimin e “industrisë së saj të çmuar turistike”.

Tetë milion doza të vaksinave janë dhënë në Greqi deri më tani, dhe pothuajse 33% e popullsisë është vaksinuar plotësisht.

Mitsotakis tha se lloji i ri, korona Delta po përhapet më shpejt midis të pavaksinuarve dhe vuri në dukje se Greqia duhet të arrijë qëllimin e vaksinimit në të paktën 70% të popullsisë.

Greqia po përpiqet të ringjallë turizmin dhe në të njëjtën kohë të shmangë një valë të re pandemish gjatë verës, e cila do të ishte një goditje e madhe për ekonominë tashmë të prekur.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button