Lajme

Këshilla që habiti të gjithë: Në verë ju freskon më shumë çaji i nxehtë sesa akullorja

Në verë, të gjithë anashkalojmë ushqimet e nxehta dhe drejtohemi tek ato të ftohtat, për shkak të vapës. Sidoqoftë, do të arrini një efekt ftohës shumë më të madh nëse pini një filxhan çaj të nxehtë në vend të limonadës së ftohtë ose akullores. Shkenca ka një shpjegim për këtë fakt në dukje të palogjikshëm.

Në të vërtetë, kur djersa avullon nga lëkura, trupi qetësohet, dhe djersitja arrihet më së miri duke konsumuar pije të nxehta. Përveç kësaj, djersitja humb nxehtësinë nga trupi, sepse kur pini çaj të nxehtë, receptorët e gjuhës i dërgojnë një mesazh trurit se trupi ka nevojë për ftohje për shkak të asaj pijeje të nxehtë, dhe pastaj e nxit atë të djersitet.

Nëse pini një pije të ftohtë gjatë verës, organizmi do të freskohet, por jo edhe trupi. Është shumë më mirë të pini çaje të nxehta gjatë verës, sepse atëherë nuk do të ketë ndryshime të mëdha midis temperaturës së jashtme dhe temperaturës së trupit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button