Lajme

Franca dhe Shqipëria bëhen bashkë në pastrimin e detit në Vlorë, gjetën municione historike nga Lufta e Dytë Botërore

Forcat detare shqiptare dhe Marina francize gjatë aksionit të pastrimit të detit në Vlorë, kanë gjetur 310 municione historike të kalibrave të ndryshëm.

Lajmin e bën me dije ambasada franceze në Tiranë përmes një postimi në rrjete sociale.

Në bashkëpunim me forcave detare shqiptare të komanduara nga kapiteni i fregatës Sabri Gjinollari, një ish-student i Shkollës së Luftës në Paris u kryen shumë aktivitete si: ushtrim manovrimi dhe lundrimi me anijen patrulluese Oriku; ekspertiza e një rrënoje të bazuar që pengon në bazën detare Pashaliman; kërkimi i armëve të pashpërthyera nga zhytësit dhe mjetet e specializuara teknike (AUV).

Ky aktivitet i fundit bëri të mundur në veçanti zbulimin dhe nxjerrjen e 310 municioneve historike të kalibrave të ndryshëm, duke kontribuar në shpërbërjen e gjirit të Vlorës, një vend i rëndësishëm turistik, siguria e të cilit është përmirësuar në këtë mënyrë”, shkruhet në postim.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button