Lajme

Vendimi i fundit, kompanitë e huaja të naftës heqin dorë nga Iraku

Ministri i Naftës i Irakut, Ihsan Abdul-Jabbar, deklaroi se kompanitë e mëdha të huaja të naftës, të tilla si British Petroleum (BP), duan të tërhiqen nga ky vend. Ministri Abdul-Jabbar i paraqiti parlamentit irakian informacionin mbi situatën aktuale në sektorin e naftës në vend.

Kompania Royal Dutch Shell tashmë është tërhequr nga Iraku. BP gjithashtu dëshiron të tërhiqet, ashtu si kompanitë e tjera të huaja”, tha Abdul-Jabbar. Ai më tej tha se Lukoil gjithashtu ka njoftuar zyrtarisht se po shiste aksionet te kompanitë kineze dhe se ExxonMobil tashmë është tërhequr nga Iraku.

Një tjetër kompani britanike e naftës është tërhequr nga rajoni Zubair në Basra. Situata në Irak nuk është e përshtatshme për të mbrojtur investitorët e huaj. Të gjithë investitorët e mëdhenj po kërkojnë tregje ose partnerë të tjerë. Në situatë të tillë, kompanitë e huaja nuk do të qëndrojnë në Irak”, tha Abdul-Jabbar.​​​​​​​

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button