Lajme

Humbi jetën 5 ditë pasi lindi foshnjën, përcillet për në banesën e fundit 29-vjeçarja në Durrës

Sot Ardita Hersi Muça do të mbushte 29 vjeç, po familjarë dhe të afërm i kanë dhënë lamtumirën dhe e kanë përcjellë për në banesën e fundit në Shkallnur të Durrësit.

Familjarët e saj kërkojnë drejtësi, ndërsa dyshojnë se mjekja gjinekologe që e ka ndjekur gjatë shtatzënisë dhe me të cilën ka kryer lindjen nuk e ka kryer si duhet detyrën e saj. Ata e akuzojnë atë për neglizhencë dhe pakujdesi.

Familjarët thonë se shkaku i vdekjes së Arditës siç u kanë thënë mjekët në spitalin e Durrësit ka qenë pikërisht tromboza, po Ardita nuk ishte trajtuar gjatë shtatzanisë apo pas lindjes së djalit me hollues gjaku.
Gjithsesi edhe familjarët janë në pritje të ekspertizës mjeko-ligjore që do të hedhë më shumë dritë mbi vdekjen e 29-vjeçares që la pas dy fëmijë, një vajzë dhe djalin e porsalindur.

Sipas mjekëve, gratë shtatzëna dhe lehona kanë një rrezik të lartë për të bërë tromboza pasi gjaku i tyre mpikset më shumë se normalja dhe kjo është e nevojshme për të ulur mundësinë e gjakderdhjes gjatë shtatzënisë dhe lindjes. Po kjo tendencë mund të rrisë rrezikun e formimit të mpiksjeve të mëdha të gjakut. Ky rrezik bëhet edhe më i madh në prani të faktorëve të tjerë, të trashëguar ose të fituar, dhe në rast se nuk trajtohen çojnë në tromboza fatale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button