Lajme

Nëse vazhdimisht keni këto shqetësimi, kjo tregon se keni qëndruar më shumë se ç;duhet në diell

Pushuat së djersituri; Djersitja është mënyra natyrale që trupi rregullon temperaturën dhe na ftoh. Nëse nuk djersitni pasi keni kaluar pak kohë në diell dhe lëkura juaj është e thatë dhe e nxehtë, mund të jetë një simptomë e goditjes së nxehtësisë, e cila mund të jetë mjaft e rrezikshme dhe mund të dëmtojë organet, përfshirë trurin. Në atë rast, duhet të strehoheni nga dielli ose kërkoni ndihmë mjekësore.

Shfaqja e rrudhave; Rrudhat janë një shenjë që fibrat dhe kolagjeni po prishen për shkak të ekspozimit të tepruar ndaj rrezeve ultraviolet. Nëse e vëreni këtë shenjë te vetja, kufizoni ekspozimin në diell dhe vendosni rregullisht krem ​​dielli.

Keni skuqje të lëkurës; Një skuqje e lidhur me nxehtësi dhe ekspozim të tepërt në diell mund të ndodhë edhe në lëkurë. Mund të shfaqen flluska ose gunga të kuqe. Trajtimi më i mirë është të qëndroni në një dhomë të freskët dhe të mbani të thatë zonën ku shfaqet skuqja. Vishni rroba të lehta që nuk janë të ngushta për të shmangur përkeqësimin e mëtejshëm të skuqjes.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button