Kosova

Helmimi masiv në Kosovë, Haradinaj: Familja e motrës sime ka qenë shumë keq

Disa ditë pas helmimit masiv në Kosovë, ka reaguar ish- kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj. Ai tha se ka qenë “viktimë” e helmimit, por fatmirësisht jo të rënda. Ai tha se rëndë ka qenë familja e motrës së tij.

Të them të drejtën nuk kam pasur simptoma të mëdha, kam pasur pak por jo të mëdha. Fëmijët e motrës Antigonës, po u prekën rëndë. Shumë të afërm. Nuk është diçka që shpjegohet si gjendje. Është zvogëluar numri i atyre që kërkojnë ndihmë mjekësore që jep shpresë se do të ndërpritet kjo gjendje. Situatë mjaft e çuditshme dhe jo e zakonshme.

Sidomos dy ditët e para kanë qenë të rënda. I kam parë njerëzit duke vuajtur e veçanërisht ishte e dhimbshme t’i shohësh fëmijët duke vuajtur”, tha ai.

Prej një javë tashmë Deçani është në gjendje emergjente, ndërsa numri i të helmuarve ka shkuar në mbi 1500. Shkaqet e helmimit nuk dihen ende, ndërsa paraprakisht u dyshua se shkak ishe uji, ku nga analizat rezultoi se janë identifikuar bakterie të cilat japin indikacione për kontaminim të ujit të pijshëm, por ende nuk ka një rezultat përfundimtar.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button