Lajme

E keqja nuk ka fund në Gjermani! 133 të vdekur nga përmbytja, ja si është shndërruar vendi

Situata në Gjermani vijon të përkeqësohet. Mësohet se ka shkuar në 133 numri i viktimave, ndërsa ekziston frika për përkeqësimin e situatës.

Në rrethin e Heinsberg, një digë në Rur është thyer. Sipas informacionit nga qeveria e rrethit të Këlnit, punëtorët e shpëtimit kanë filluar të evakuojnë rrethin e Ophoven në Wasserberg.

Nga mesazhet përmes “Tëitter”, mësohet se rreth 700 banorë janë prekur. Shkalla e dëmit të shkaktuar nga prishja e digës nuk dihet ende. Policia ka raportuar gjithsej 618 lëndime.

Mbi 100,000 njerëz janë pa energji elektrike. Raportet tregojnë se 362 njerëz janë plagosur në rrethin Ahrëeiler.

Ndërkohë është ngritur dhe fondi i ndihmës për të ndihmuar viktimat e katastrofave natyrore. Donacionet e mbledhura përdoren ekskluzivisht për të mbuluar dëmet që nuk janë të siguruara.

Një komitet menaxhues do të vlerësojë kërkesat. Shumë rrugë të bllokuara ose të mbyllura për shkak të përmbytjeve të vazhdueshme. Autoritetet rekomandojnë që të mos udhëtojnë në afërsi të përmbytjeve për të shmangur rrezikun.

Rrugët janë të mbyllura për qarkullim në mënyrë që të shmanget çdo aksident. Disa pjesë janë shkatërruar plotësisht nga shiu ose nga rrëshqitjet e tokës, e cila është arsyeja pse është rreptësisht e ndaluar të sfidoni ndalimet e vendosura në vend.

Disa rrugë janë rihapur për trafik, veçanërisht në veri të Luksemburgut. Disa do të qëndrojnë të mbyllura të paktën për fundjavën:

N10 Echternach – Moersdorf
CR364 Vugelsmillen – Berdorf

N10 Vianden – Biëels
CR319 Ëiltz – Ëinseler
N10 Reisdorf – Ëallendorf / Pont
N10 Grundhof – Reisdorf
N19 Diekirch – Reisdorf
CR357 Bettendorf – Eppeldorf
PC3 (le long de la N10) mbyllur në disa vende midis Shengenit dhe Bech.
CR118 Mersch – Angelsberg – Larochette

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button