Bota

Varianti Delta kërcënon SHBA, ekspertët: 83% e popullësisë e infektuar

Në SHBA, varianti Delta po përhapet dhe sipas zyrtarëve të shëndetësisë, 83% e popullësisë janë të infektuar. Sipas mediave ndërkombëtare, kjo rritje është konsideruar dramatike nga po të njëjtit, pasi dy javë më parë me këtë variant ishin të infektuar rreth 50 për qind e rasteve të reja.

Mënyra më e mirë për të parandaluar përhapjen e varianteve të koronavirusit, është që të parandalojmë përhapjen e sëmundjes, derisa vaksinimi është gjëja më e fuqishme që kemi”, ka thënë mjekja Rochelle Ëalensky, njëherësh drejtore e Qendrave për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.

Varianti Delta, është mutacion i koronavirusit që përhapet më lehtë se variantet tjera. Fillimisht është identifikuar në Indi, mirëpo tani raste me të janë regjistruar në gjithë botën.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button