Rajoni

Ligji i ri: 3 vite burg për ata që sulmojnë gazetarët, kameramanët apo fotoreporterët

Në Maqedoninë e Veriut, është raportuar një ndryshim në Kodin Penal, në lidhje me të drejtat e gazetarëve. Mësohet se personat që sulmojnë gazetarët, kameramanët apo fotoreporterët do dënohen me 3 vite burg. Lajmin e dha Ministri i Drejtësisë.

Nga ana tjetër do të ketë ulje gjobash për shpifjet nga media. Ndryshimet do të miratohen në shtator dhe prej atëhere sulmet ndaj punonjësve mediatikë do të trajtohen si sulme ndaj zyrtarëve të shtetit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button