Lajme

10 hektar pyje te djegura, shuhen përfundimisht vatrat e zjarrit në Përmet

Shuhen përfundimisht vatrat e zjarrit në lartësitë e fshatit Kutal në Përmet. Zjarri u aktivizua në orën 14:20 të një dite më parë dhe në orën 08:45 të ditës së sotme është vënë nën kontroll të plotë. Pylli me pisha të reja e të vjetra, shkurre në një pjesë e zonës së mbrojtur në pronësi të Bashkisë se Permetit është shkrumbuar komplet dhe në vleresimin paraprak dhe jo perfundimtar bëhet fjalë për 10 ha pyje te djegura. Zjarri ka rënë në vendin e quajtur Braçkovë, fshati Kutal.

Njësia Administrative bën me dije se “në aksionin e shuarjes se flakëve, jane angazhuar 20 forca të armatosura, 5 forca policore, 21 forca zjarrefikese nga Permeti, Kelcyra e Tepelena me 5 mjete zjarrfikëse. Njëkohesisht krahas tyre u angazhuan edhe 30 punonjës te Bashkisë Përmet. Atualisht forcat zjarrfikëse janë duke monitoruar vatrën e zjarrit dhe kontollin e djegieve në brendësi te zonës së emergjencës-shprehen burime zyrtare nga Sektori Emergjencave Civile dhe Sherbimit Zjarrefikes nga Bashkia e Përmetit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button