Lajme

Nuk ka pushime për këtë vit, miliona europianë nuk e kanë luksin

Shumica e familjeve më të ardhura të ulëta në BE, nuk e kanë luksin që të bëjnë pushime verore këtë vit. Kështu bëri me dije konfederata e Sindikatave Evropiane, që përfaqëson 54 milionë anëtarë, nga 38 vende europiane. Sipas raportit të publikuar, janë më shumë se gjysma që nuk mund të udhëtojnë.

Në raport shkruhet se situata më e rënduar është në Greqi, ku pothuajse 89% e qytetarëve jetojnë në varfëri, vijon nga Rumania me 86%,m Kroacia 84%, Qipro dhe Sllovakia, me mbi 75%.

Nisur nga kjo situatë, Konfederata e Sindikatave Evropiane tha se është duke punuar me ligjvënësit evropianë për të vendosur një “prag në ligjin e BE-së” që do të stabilizonte pragun e pagës minimale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button