Lajme

Zjarret në Turqi, Spanja i vjen në ndihmë, dërgon dy avionë

Spanja i ka ardhur në ndihmë Turqisë, pas 1 jave luftë me zjarrin. Mediat turke shkruajnë se qeveria spanjolle ka dërguar 2 avionë për të luftuar flakët nga ajri. Sipas njoftimit zyrtarë, kanë qenë pikërisht 27 pilotë spanjollë që punuan në Turqi për të neutralizuar situatën. Puna e tyre u fokusua në Marmaris, Milas dhe Koycegiz.

Kujtojmë se në Turqi, që në tre ditët e para të zjarrit vdiqën 8 persona.

Ndërsa janë djegur shumë pyje, banesa dhe shumë banorë janë larguar nga zona. Në ndihmë Spanjës këto ditë i ka ardhur Franca dhe BE, pasi Turqia kërkoi ndihmë, pasi situata e zjarrit doli jashtë kontrollit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button