Lajme

Zjarret nuk mungojnë as këtë vit në Kaliforni, evakuuohen 2000 banorë

Kalifornia edhe këtë vit është nën pushtetin e zjarrit, nisur që nga mesi i korrikut. Auroritetet zyrtare bëjnë me dije se për pasojë janë evakuuar 2000 persona, pasi zjarri “Dixie” po afrohej në shtëpinë e tyre, duke i rrezikuar jetën.

Ndërkohë ekspertët kanë treguar se shkak për zjarrin masiv është kriza klimatike, që po shkakton një valë nxehtësie dhe thatësirë në të gjithë botën.

Kujtojmë se në këtë gjendje është edhe Turqia, Greqia, Italia, Kosova dhe Shqipëria.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button