Lajme

Italia në luftë me flakët, Sicilia shpall gjendjen e emergjencës

Italia është një ndër shtetet në Europë që po lufton me shumë vatra zjarri. Sipas mediave italiane, më kritike paraqitet situata në Sicili, ku autoritetet kanë shpallur gjendjen e emergjencës.

Kryetari i rajonit Nello Musumeci bëri me dije se situata është e vështirë.

“Ne kemi shpallur një gjendje krize dhe emergjence për gjashtë muaj për shkak të zjarreve serioze që kanë ndodhur tashmë që nga fundi i korrikut dhe rrezikut të përhershëm për javët e ardhshme, për shkak të situatës klimatike”, pohoi ai për mediat.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button