Lajme

Përhapja masive e variantit “Delta”, Kina teston 11 milionë banorë

Siç u paralajmërua, janë testuar 11 milionë banorë në Wuhan të Kinës. Qeveria erdhi me këtë vendim të detyruar, pasi rastet me Covid-19 janë shtuar ndjeshëm. Sipas ekspertëve, kjo erdhi nga 9 emigrantë të cilët mbartnin variantin “Delta”.

Pikërisht prania e këtij varianti ka bërë që të rritet numri i të infektuarve dhe të rritet alarmi tek qeveria. Sipas mediave, janë testuar banorët përveç fëmijëve nën 6-vjeç. Ndërkohë, këtë të shtunën, në Ëuhan janë shënuar 37 raste positive të importuara, 41 raste asimptomatikë lokalë, të dielën 125 raste, 94 prej të cilave ishin raste lokale dhe 96 të importuara.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button