Lajme

Dëmtojnë shëndetin mendor të fëmijëve”, Kina ndalon me ligj provimet për 6-7 vjeçarët

Qeveria kineze ka menduar për për nxënësit e klasave të para dhe të dyta. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se është ndaluar me ligj provimi për gjashtë dhe shtatë-vjeçarët, me qëllim për të të lehtësuar presionin e ushtruar nga prindërit në drejtim të vogëlushëve.

Lajmin e dha ministria e arsimit në Kinë, duke deklaruar se provimet në moshë të vogël dëmtojnë shëndetin fizik e mendor të nxënësve. “Provimet janë një pjesë e domosdoshme e edukimit shkollor, por disa shkolla kanë problem për shkak të provimeve të tepërta dhe numrit të madh të nxënësve.

Klasat e para dhe të dyta të shkollës fillore nuk kanë pse të bëjnë provime. Ndërsa për klasat e tjera, shkollat të bëjnë provime vetëm në fundet e semestrit”, shkruan BBC.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button