Bota

Të paktën 116 persona vriten nga përleshjet në burgun e Ekuadorit

Zyrtarët, të cilët kanë fajësuar bandat e lidhura me kartele ndërkombëtare të drogës, kanë thënë se të paktën pesë të vdekurve u është prerë koka në përleshje në Guayaquil.

Presidenti Lasso e ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme më 29 shtator, duke thënë në një konferencë për media se ajo që ka ndodhur është “e keqe dhe e dhimbshme”, dhe ka thënë se ai nuk mund të garantojë se autoritetet kanë nën kontroll situatën.

“Është për keqardhje që burgjet janë duke u kthyer në territore për përleshje mes bandave kriminale”, ka thënë ai, duke shtuar se do të veprojë me “qëndrueshmëri absolute”, për të fituar kontrollin e burgut dhe të parandalojë përhapjen e dhunës edhe në burgje tjera.

Gjendja e jashtëzakonshme i jep fuqi Qeverisë së Ekuadorit që të përfshijë edhe zyrtarë policorë e ushtarakë nëpër burgje.

Ledy Zuniga, ish-presidente e Këshillit Kombëtar të Ekuadorit për Rehabilitim, ka thënë se në historinë e këtij shteti të Amerikës Jugore, nuk është raportuar asnjëherë një incident i shkallës së tillë nëpër burgje.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button