Lajme

Delta” përhapet ndjeshëm në Zelandën e Re, bllokohet sërish vendi

Kryeministrja e Zelandës së re, Jacinda Ardern ka urdhëruar sot bllokimin e menjëhershëm të vendit, pasi u shtuan ndjeshëm rastet “Delta” të Covid-19 në vend. Mediat ndërkombëtare shkruajnë se vendi ka shënuar 32 raste të reja në Auckland, duke detyruar kryeministren bllokimin e vendit për 5 ditë.

Në fjalën e saj, Ardern tha se do të vendosë të hënën nëse 1.7 milion banorët e Auckland do të mbeten të mbyllur nga pjesa tjetër e Zelandës së Re. Ardern zbatoi atë që do të thoshte të ishte një bllokim “i shkurtër dhe i mprehtë” mbarëkombëtar në mes të gushtit në përgjigje të shpërthimit të Auckland, i cili tani qëndron në 1,328 raste. Por ndërsa pjesa tjetër e vendit është kthyer kryesisht në jetën normale, qyteti i Ishullit të Veriut ka mbetur i mbyllur.

Mes presionit në rritje, Ardern ka shprehur se strategjia e saj nuk ishte të kishte zero raste, por të shuante në mënyrë agresive virusin. Ajo ka thënë se bllokimet e rrepta do të përfundojnë pasi 90% e popullsisë së kualifikuar të jetë plotësisht e vaksinuar, në kontrast me 46% aktuale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button