Lajme

Studentët skeptikë për vaksinën, mjekët: U frikësohen efekteve afatgjata!

Paqartësitë mbi efektet anësore afatgjata të vaksinave janë ato që i bëjnë studentët të ngurojnë për të marrë dozat anti-Covid.

Epidemiologu Ilir Alimehmeti pjesë e diskutimeve me të rinjtë në auditore tregon se ata përcjellin para ekspertëve dhe skepticizmin e familjarëve.

Në prag të nisjes së vitit të ri akademik mjeku Alimehmeti sugjeron që përveç certifikatës së vaksinimit të shqyrtohet mundësia që e studentëve për tu pranuar në auditore t’u njihet dhe vërtetimi i kalimit të sëmundjes.

Kurba nga “Delta” sipas e Alimehemeti ka nisur rënien ndërkohë në vijim mjeku parashikon një situatë epidemiologjike të qëndrueshme

Aktualisht numri i të infektuarve aktiv në të gjithë vendin ka zbritur në rreth 6 mijë e 900 ndërsa të shtruarit në spitale në 160 pacientë.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button