Lajme

Babai i tha të birit:

Babai i tha të birit:
⁃ U Diplomove me nder, ja një ‘Volkswagen Sedan’ që e bleva para shumë vitesh… Ka mbi 50 vjet, por para se ta marrësh, çoje në parkim dhe thuaju atyre ′′Dua ta shes′′ dhe zbulo sa të ofrojnë.
Djali shkoi te parkingu i makinave të përdorura, u kthye te babai dhe i tha: Më ofruan 2.000 $ sepse duket shumë e lodhur!
⁃ Babai tha: – Çoje në dyqanin e pengjeve”.
Djali shkoi në dyqanin e pengjeve, u kthye dhe i tha: – “Dyqani i pengjeve ofroi vetëm 1.000 $, tha se makina është shumë e vjetër”!
Në fund babai i kërkoi djalit të shkonte në një klub të vjetër makinash e t’ua tregonte dhe atyre!
Djali mori makinën dhe u nis në klub, u kthye dhe i tha babait:
⁃ Disa njerëz në klub ofruan 70.000 $ për të, pasi është një makinë ′′shumë unike dhe e kërkuar mes anëtarëve të klubit”.
Babai i tha djalit: – Doja të dije se vendi i duhur të vlerëson në mënyrën e duhur!
Nëse nuk vlerësohesh, mos u zemëro, kjo do të thotë se je në vendin e gabuar; ata që e dinë vlerën tënde, janë ata që të vlerësojnë!
– Kurrë mos rri në vendin ku ata nuk e shohin vlerën tënde…!!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button