Lajme

Eliminoni ënjtjen e syve me këto 3 teknika të thjeshta

Ndoshta ndonjëherë kur zgjohemi në mëngjes vëmë re se sytë apo qepallat janë fryrë, ndërsa shikimi duket i lodhur. Arsyet mund të jenë të shumta: Mungesa ose cilësia e dobët e gjumit, alergjitë, çrregullimet hormonale, dieta e keqe apo zakone të tilla si duhani, alkooli etj.

Këta faktorë shkaktojnë mbajtjen e lëngjeve të cilat bllokohen në indet e zonës. Megjithatë ka një teknikë specifike për sytë që do të luftojë ënjtjen, do të zbusë rrudhat dhe do t’ju japë një pamje më të relaksuar.

Fillimisht aplikojmë kremin kundër syve. Pas pastrimit dhe aplikimit të serumit, me gishtin e mesëm vendosim një sasi të vogël kremi për sytë. Aplikojeni me tampon rreth pjesës së syrit. Më pas bëni goditje të buta nga brenda në këndin e jashtëm dhe anasjelltas.

Me gishtin e madh dhe tregues, shtrëngoni butësisht zonën e vetullave, për të aktivizuar mikro qarkullimin.

Lëvizja 2

Me gishtin tregues dhe me gishtin e mesit formojmë një V poshtë syve. Gishti ynë tregues duhet të shtypë lehtë cepin e brendshëm të syrit dhe mesin në pjesën e jashtme. Kjo stimulon qarkullimin e limfës përmes së cilës do të largohen lëngjet e bllokuara dhe toksinat që shkaktojnë ënjtjen dhe pamjen e shurdhër.

Lëvizja 3

Kalojmë njërën dorë pas kokës. Me majat e gishtave shtrijmë pak lëkurën në këndin e jashtëm të syrit të kundërt. P.sh. dora e majtë – syri i djathtë. Qëndrojmë për disa sekonda. Përsërisim të njëjtën gjë nga ana tjetër

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button