Lajme

79 raste me Omicron deri më tani në Europë

BE ka regjistruar 79 raste me variantin Omicron, sipas Qendrës Europiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve. Konkretisht, Austria ka regjistruar 4 raste, Belgjika 3, Republika Çeke 1, Danimarka 6, Franca 2, Gjermania 10, Greqia 1, Islanda 1, Irlanda 1, Italia 9, Holanda 16, Norvegjia 4, Portugalia 14, Spanja 3 dhe Suedia 4.

Katër vende të reja të BE/ZEE që kanë raportuar raste variantit Omicron janë Islanda, Irlanda, Greqia dhe Norvegjia. Shumica e rasteve të konfirmuara kanë udhëtuar në vendet afrikane. ECDC vuri në dukje se deri më tani të gjitha rastet e mutacionit Omicron të regjistruara në BE / EEA kanë qenë ose asimptomatike ose të lehta dhe nuk janë raportuar raste serioze ose vdekje midis këtyre rasteve.

Shpërthimet janë raportuar në 16 vende dhe territore jashtë BE / EEA (Australi, Botsvana, Brazil, Kanada, Hong Kong, Gana, Izraeli, Japonia, Nigeria, Arabia Saudite, Afrika e Jugut, Koreja e Jugut, Koreja e Jugut, Koreja e Jugut, Koreja e Jugut, Emiratet e Bashkuara Arabe, Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Mbretëria e Bashkuar.

Në total, 390 raste të konfirmuara janë raportuar në 31 vende.

“Ne po vazhdojmë të monitorojmë dhe vlerësojmë përhapjen e Omicron, por mbeten një numër i madh faktorësh që mund të ndryshojnë dinamikën e situatës dhe të dhënat që kemi deri më tani janë të kufizuara”, tha drejtori i ECDC, Andrea Amon.

Për sa i përket të dhënave të transmetueshmërisë së variantit, ECDC vë në dukje se të dhënat paraprake theksojnë se ky variant mund të jetë më ngjitës.” Nëse po, Omicron pritet të shkaktojë më shumë se gjysmën e të gjitha rasteve SARS-CoV-2 në BE / EEA gjatë muajve të ardhshëm.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button