Bota

20% e fëmijëve në Danimarkë janë vaksinuar kundër Covid

Danimarka është një nga vendet e para europiane që filloi vaksinimin e fëmijëve nën moshën pesë vjeç më 26 nëntor, megjithëse nuk është i detyrueshëm. 20% e fëmijëve të lindur midis 2010 dhe 2016 kanë marrë tashmë me dozën e parë në vendin nordik me 5.8 milionë banorë.

Rregullatori i barnave të BE-së i miratoi muajin e kaluar përdorimin e vaksinës Pfizer-BioNTech për fëmijët e moshës 5 deri në 11 vjeç, një grupmoshë me shkallë të lartë të infektimit në të gjithë Europën. Edhe Austria ka filluar vaksinimin e fëmijëve nën moshën pesë vjeç, ndërsa Portugalia ka filluar vaksinimin sot dhe Franca do të fillojë vaksinimin javën e ardhshme.

Vendi skandinav ka njoftuar se do të mbyllë kinematë, teatrot dhe sallat e koncerteve dhe do të reduktojë orarin e rihapjes së restoranteve duke filluar nga dita e nesërme pas rritjes së rasteve gjatë ditëve të fundit.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button