Lajme

Korçë, rritet numri i personave të infektuar pas festave

Pas festimeve masive të fundvitit ku Korça u mbipopullua nga pushuesit dhe lokalet e bujtinat ishin të tejmbushura numri i vizitave mjekësore është rritur ndjeshëm.

Ulja e vigjilencës gjatë ditë e të festave ka bërë që Në urgjencën e spitalit rajonal, qendrat shëndetësore apo edhe në senatoriumin e Korçës të jenë më të shumrë ata që kërkojnë kujdes shëndetësor.

Mesatarisht gjatë këtyre ditëve në urgjencë behen 60 vizita ndërsa në senatorium 30 të tilla ku kryesisht janë virozat të stinës apo coronavirus ndërsa mjekët apelojnë për më shumë kujdes Ndërsa me nisjen e kontrolleve pas hyrjes në fuqi e masave të reja për administratën qendrat tregtare dhe maketet është rritur dhe numri i testimeve por edhe i atyre që kane mare dozën e parë të vaksinës.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button