Lajme

Vendet më të shtrenjta në botë për të jetuar në vitin 2022

Kostoja mesatare e jetesës është rritur me 8.1% në vitin 2022, për shkak të luftës ruse në Ukrainë dhe efekteve të vazhdueshme të pandemisë.

Konstatimi është kryer nga Njësia e Inteligjencës Ekonomiste (EIU) sipas Indeksit të Kostos së Jetesës në mbarë botën për vitin 2022, e cila ka vlerësuar qytetet më të shtrenjta për këtë vit.

“Lufta në Ukrainë, sanksionet perëndimore ndaj Rusisë dhe politikave të Kinës me zero Covid kanë shkaktuar probleme të zinxhirit të furnizimit që, të kombinuara me rritjen e normave të interesit dhe ndryshimet e kursit të këmbimit, kanë rezultuar në një krizë të kostos së jetesës në të gjithë botën”, tha Upasana Dutt, kreu i kostos së jetesës në mbarë botën në EIU.

Çuditërisht, qytetet ruse Moska dhe Shën Petersburg panë rritje të konsiderueshme në kostot e jetesës, ndërsa kryeqyteti i Ukrainës Kiev nuk u analizua këtë vit.

Çuditërisht, qytetet ruse Moska dhe Shën Petersburg panë rritje të konsiderueshme në kostot e jetesës, ndërsa kryeqyteti i Ukrainës Kiev nuk u analizua këtë vit.

1. Nju Jork dhe Singapori

3. Tel Aviv, Izrael

4. Hong Kong dhe Los Angeles

6. Cyrih, Zvicër

7. Gjenevë, Zvicër

8. San Francisko, Kaliforni

9. Paris, Francë

10. Kopenhagë, Danimarkë

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button