Lajme

Shëron edhe diabetin, kjo bimë cilësohet si mrekullia e mjekësisë popullore

Këtë bimë e ndeshim në çdo hap, madje as nuk jemi të vetëdijshëm për vetitë e saj medicinale dhe sa probleme shëndetësore mund të zgjidhë!

Hikërror ose delli është një nga bimët më mjekësore nga familja e dellit, dhe ka dy lloje: gjethengushta mashkullore dhe gjethegjerë femërore.

Për mjekim përdoren më shpesh gjethet, të cilat korren gjatë lulëzimit të bimës dhe thahen në një vend të freskët dhe të ajrosur. Nga ana tjetër, rrënja mund të nxirret gjatë gjithë vitit.

Ajo përmban një substancë të njohur si allantoin, e cila stimulon formimin e qelizave të reja.

Kievi zgjohet me sirena alarmi, shpërthimet godasin qendrën e kryeqytetit ukrainas

“Zbut reagimin ndaj pickimit të bletës, plagëve nga pickimi i gjarpërinjve dhe djegieve nga dielli, madje edhe bronkitit, artritit”, thotë doktor Stribor Markovi?, i cili ka një master në Farmaci dhe Biokiminë Mjekësore dhe shton:

Edhe sot përdoret në shurupe për lehtësimin e katarrës në sistemin e frymëmarrjes, për inflamacionin e mukozës së gojës dhe fytit, si dhe në ilaçe për zbutjen e reagimit ndaj pickimit të insekteve dhe shërimin e lëndimeve të lehta të lëkurës.

Gjethet e gjelbra përmbajnë edhe saponin dhe mucilage, dhe përdoren në formën e çajit dhe shurupit për të pastruar organet e frymëmarrjes nga sekrecionet”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button