BotaLajme

Stuhia e jashtëzakonshme e dëborës, rreth 1.8 milionë shtëpi dhe biznese pa energji elektrike në SHBA

Gati 1.8 milionë shtëpi dhe biznese janë pa energji elektrike në gjysmën lindore të SHBA-së dhe Teksasit, pasi stuhitë e dimrit godasin pjesën më të madhe të vendit.

Sipas PowerOutage.us, numri më i madh i ndërprerjeve është në juglindje, me 465,635 njerëz pa energji elektrike në Karolinën e Veriut, të ndjekur nga Tenesi, Maine, Alabama dhe Karolina e Jugut.

Gati gjysma e 50 shteteve amerikane numëruan më shumë se 10,000 banorë me ndërprerje për shkak të stuhive.

Gjatë fundjavës së Krishtlindjes, stuhitë pritet të sjellin kushte stuhi në rajonin e Liqeneve të Madh, shira të dendur të ndjekur nga një ngrirje e shpejtë në Bregun Lindor dhe erë me shpejtësi 100 km/h dhe ftohtësi e madhe nga jugu deri në Kufirin e Meksikës.

Ndërmarrja me më shumë ndërprerje ishte Duke Energy Corp me 454,497 banorë pa energji elektrike.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button