BotaRajoni

Luftë për mbijetesë, të shpëtuarit e tërmetit bastisin dyqanet për ushqime – Abc News

Skena shkatërrimi, vuajtje dhe dëshpërimi, janë këto që po shohim si pasojë e tërmetit që goditi Turqinë dhe Sirinë në orët e para të mëngjesit. Shumë të dëshpëruar dhe pa shpresë janë detyruar të vjedhin në dyqane, me nënat që nxitojnë për të marrë pelenat për fëmijët e tyre dhe baballarët që marrin shporta plot me fruta dhe produkte të tjera të nevojshme.

Dëshpërimi po rritet në provincën Hatay, zona më e prekur në zonën e tërmeteve të Turqisë.

“Ne jemi të uritur,” tha një burrë.

“Shikoni se çfarë jemi bërë,” tha një grua, “njerëzimi ynë ka vdekur”.

Të tjerë u ankuan për mungesën e vakët të reagimit të qeverisë pas fatkeqësisë më të madhe natyrore të Turqisë në një shekull. Një burrë foli i zemëruar për mungesën e ndihmës nga udhëheqësi turk, Recep Tayyip Erdoğan.

Presidenti, i cili vizitoi dje vende të ndryshme pranë epiqendrës së tërmetit, përfshirë Hatajin, ka denoncuar ata që kritikuan reagimin e autoritetit si “tradhtarë”.

“Unë kam fëmijë,” tha një burrë, “gjithçka që po marr është kos që ata të hanë.

“Unë do të paguaja për çdo gjë, por ata nuk po hapin dyqanet e tyre.”

Tensionet janë të larta në të gjithë zonën e tërmetit dhe ka të ngjarë të vazhdojnë të rriten ndërsa lufta për të mbijetuar vazhdon. Aty pranë, në të njëjtën rrugë, qindra u rreshtuan në përpjekje për të marrë gjërat thelbësore.

/abcnews.al
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button