BotaRajoni

5 milionë sirianë kanë mbetur të pastrehë nga tërmeti – Abc News

schedule18:44 – 10 Shkurt, 2023

Deri në 5.3 milionë sirianë në veriperëndim të vendit mund të kenë mbetur të pastrehë nga tërmetet, ka thënë agjencia e OKB-së për refugjatët.

“Për Sirinë, kjo është një krizë brenda një krize,” tha UNHCR. “Kemi pasur tronditje ekonomike, COVID dhe tani jemi në dimër, me stuhi të furishme në zonat e prekura. Një numër i stafit tonë po flenë jashtë shtëpive të tyre sepse janë të shqetësuar për dëmtimin strukturor të shtëpive të tyre. Ky është vetëm një mikrokozmos i asaj që po ndodh në zonat e prekura.

E gjithë kjo, natyrisht, ndikon në aksesin për ndihma. Rrugët janë dëmtuar dhe kjo na pengon të përpiqemi të arrijmë njerëzit. Ka qenë shumë, shumë e vështirë. Ka 6.8 milionë njerëz tashmë të zhvendosur brenda vendit në vend. Dhe kjo ishte përpara tërmetit.”

Helmetat e Bardha, një grup vullnetar i mbrojtjes civile, ka kritikuar Kombet e Bashkuara për dështimin e dërgimit të ndihmës në rajonet e kontrolluara nga rebelët në Siri.  UNHCR tha se aksesi në Sirinë veriperëndimore është “penguar keq nga dëmtimet”.

“Që tani, ne shpresojmë se një marrëveshje me qeverinë do të lejojë qasje të shpejtë dhe të rregullt në këto zona,” tha UNHCR.  Më herët sot, qeveria siriane miratoi dërgimin e ndihmave humanitare në zonat jashtë kontrollit të saj. /abcnews.al
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button