Sport

Emiri i Katarit ka në plan të zotërojë Manchester United dhe PSG – Abc News

schedule20:47 – 10 Shkurt, 2023

Strategjia e emirit të Katarit, Sheikh Tamim bin Hamad al-Thani, për të tentuar të blejë Manchester United duke zotëruar edhe Paris Saint-Germain do të jetë t’i demonstrojë UEFA-s se çdo klub do të kontrollohet nga një ent i veçantë. Blerja e një pakice aksionesh në United nuk është aktualisht me interes, kuptohet.

Rregullat e UEFA-s nuk lejojnë që klubet që mund të takohen në të njëjtin kompeticion, siç është Liga e Kampionëve, të kenë të njëjtin pronar. Ata që drejtojnë interesin e Katarit janë të vetëdijshëm për këtë dhe po kërkohet një zgjidhje. Ky aktual do të ishte t’i tregonte UEFA-s se United nuk do të administrohej nga e njëjta strukturë dhe personel si PSG, shkruan abcnews.al.

Ekziston njëfarë besimi se kjo do të pranohej, veçanërisht pasi ka një precedent në Red Bull Salzburg dhe RB Leipzig, ku pronari përfundimtar është Red Bull GmbH. Në shtator 2018, klubet austriake dhe gjermane u përballën me njëri-tjetrin në Europa League.

Nasser al-Khelaifi, presidenti i PSG-së dhe kryetari i pronarit të tyre, Qatar Sports Investments, është një figurë e fuqishme brenda UEFA-s. 49-vjeçari është kryetar i Shoqatës së Klubeve Evropiane, e cila është kolektivi prej 220 klubesh dhe ka ndikim të konsiderueshëm në drejtimin e politikës brenda organit drejtues. Kur Super Liga Evropiane e propozuar u bë publike në prill 2021, Khelaifi qëndroi me UEFA-n duke refuzuar të merrte PSG-në në kompeticionin e propozuar. /G.D abcnews.al/
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button