Lajme

“Hasan Aga”, nga kënga në dramë (VIDEO)

Vargjet e këngës ”Hasan Aga” dhe çikës Poturesh që nga 20 shkurti nuk do të jenë vetëm vargje këngësh.

Më këtë datë në Preshevë, do të jepet premiera e shfaqjes së kësaj ngjarje që përshkruhet ndërvite, si një histori dashurie që në moshë të re.

“Është një ngjarje që të gjithë e kemi dëgjuar në këngë, po asnjëherë se kanë pa të palsuar në skenë”, tha aktori Gani Veseli.

Fundi, për të dy personazhet ishte tragjik, pasi Hasanin familja e marton me një vajzë tjetër, kurse vetë i kishte dhënë besën një tjetre. Aga vendos ta vret vetën, teksa njëjtë vepron edhe vajza poturesh, me të dëgjuar për rastin.

“Një storje dashurie, ku fillon me dramë, shair, komedi e në fund në tragjedi”, tha regjisori Kastriot Sopi.

Në rolin e Hasan Agës do të luaj aktori Artan Ibishi, ndërsa Blerina Veseli, do të jetë në rolin e vajzës Poturesh.

Pas premierës në Luginë, drama do të shfaqet edhe në shumë qytete të Kosovës, ndërsa në qershor do të jetë edhe në Cyrih të Zvicrës.

 


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button