Show-Biz

Adidas mund të humbasë mbi një miliard dollarë pas përfundimit të partneritetit me Kanye Westin

Adidas mund të humbasë rreth 1.3 miliardë dollarë (1.2 miliardë euro) të ardhura pas ndërprerjes së partneritetit me Kanye West vitin e kaluar.

CEO Bjorn Gulden tha në një deklaratë për shtyp se ndërprerja e marrëdhënies së tyre të punës nga kompania me reperin, 45 vjeç, pas një sërë komentesh antisemitike në tetor po shkakton një “ndikim negativ të rëndësishëm nga mosshitja e aksioneve ekzistuese” të inventarit Yeezy.

“Numrat flasin vetë. Aktualisht nuk po ecim ashtu siç duhet”, tha ai.

Foto: Getty Images

Gjatë thirrjes së fitimeve të tremujorit të tretë të kompanisë në nëntor, u konfirmua se Adidas “është pronari i vetëm i të gjitha të drejtave të dizajnit” për markën Yeezy dhe do të shikonte se si të ripërdorte modelin në 2023.

Dështimi për ta bërë këtë gjithashtu mund t’i kushtojë markës rreth 534 milionë dollarë (499 milionë euro) fitim operativ.

Me një rishikim strategjik që kompania po i nënshtrohet për të vlerësuar këto kosto, pritet gjithashtu të marrë kosto të njëhershme deri në 213 milionë dollarë (199 milionë euro).

“Nëse të gjitha këto efekte do të materializoheshin”, kompania do të raportonte një humbje operative prej 750 milionë dollarësh (701 milionë euro)”, thuhet në njoftimin për shtyp.

Foto: Getty Images

“2023 do të jetë një vit tranzicioni për të vendosur bazën për të qenë sërish një kompani në rritje dhe fitimprurëse. Ne do të fokusohemi plotësisht te konsumatori, atletët tanë, partnerët tanë të shitjes me pakicë dhe punonjësit tanë të Adidas”, shtoi Gulden.

Kompania denoncoi “antisemitizmin dhe çdo lloj tjetër të gjuhës së urrejtjes” gjatë njoftimit të tyre për të ndërprerë partneritetin me West, i cili tani njihet edhe si Ye.

Kompania deklaroi se “do të përfundojë prodhimin e produkteve të markës Yeezy dhe do të ndalojë të gjitha pagesat për Yee dhe kompanitë e tij. Adidas do të ndalojë biznesin e Adidas-Yeezy me efekt të menjëhershëm”.

Foto: Getty Images

“Komentet dhe veprimet e fundit të Ye kanë qenë të papranueshme, të urryera dhe të rrezikshme, dhe ato shkelin vlerat e kompanisë për diversitetin dhe përfshirjen, respektin reciprok dhe drejtësinë”, tha kompania më pas.

Adidas nuk ishte kompania e vetme që ndërpreu lidhjet me West për komentet e tij. Balenciaga dhe Gap gjithashtu u larguan nga partneriteti me muzikantin.

Marrëdhëniet e prishura të biznesit bënë që West humbiste statusin e tij si miliarder. /Telegrafi/
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button