BotaRajoni

Pse mijëra gra ruse udhëtojnë në Argjentinë për të lindur – Abc News

Më shumë se 5,000 gra shtatzëna ruse kanë hyrë në Argjentinë gjatë muajve të fundit. Gratë e fundit që kishin mbërritur ishin të gjitha në javët e fundit të shtatzënisë, sipas agjencisë kombëtare të migracionit.

Besohet se gratë duan të sigurohen që foshnjat e tyre të lindin në Argjentinë për të marrë nënshtetësinë argjentinase, pasi ajo u jep më shumë liri sesa një pasaportë ruse.

Numri i të ardhurve është rritur kohët e fundit, gjë që mediat lokale sugjerojnë se është rezultat i luftës në Ukrainë.

Nga 33 gratë që mbërritën në kryeqytetin argjentinas me një fluturim të enjten, tre u arrestuan për shkak të “problemeve me dokumentacionin e tyre”, duke u bashkuar me tre të tjera që mbërritën një ditë më parë, tha për La Nacion kryetarja e agjencisë së migracionit Florencia Carignano.

Gratë ruse fillimisht kishin pohuar se po vizitonin Argjentinën si turiste.

“Problemi është se ata vijnë në Argjentinë, regjistrojnë fëmijët e tyre si argjentinas dhe largohen. Pasaporta jonë është shumë e sigurt në të gjithë botën. Ajo lejon të hyjnë pa viza në 171 vende”, tha Carignano.

Të kesh një fëmijë argjentinas gjithashtu përshpejton procesin e nënshtetësisë për prindërit.

Një faqe interneti në gjuhën ruse e parë nga BBC ofron paketa të ndryshme për nënat në pritje që dëshirojnë të lindin në Argjentinë. Faqja e internetit reklamon shërbime të tilla si plane të personalizuara të lindjes, marrje nga aeroporti, mësime në spanjisht dhe zbritje në koston e qëndrimit në “spitalet më të mira në kryeqytetin argjentinas”.

Paketat variojnë nga “klasa ekonomike”, duke filluar nga 5,000 dollarë, në “klasin e parë”, duke filluar nga 15,000 dollarë.

Faqja e internetit thotë se themeluesi i saj ka lehtësuar turizmin e lindjes dhe ka ofruar mbështetje për migracionin që nga viti 2015, dhe kompania thotë se është “100% argjentinase”.

/abcnews.al
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button