Lajme

SHBA-ja u thotë qytetarëve në Rusi të largohen menjëherë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës u kanë thënë qytetarëve të saj në Rusi që të largohen menjëherë për shkak të luftës në Ukrainë dhe rrezikut të ngacmimeve të mundshme dhe arrestimeve arbitrare nga agjencitë ruse të zbatimit të ligjit.

“Qytetarët amerikanë që banojnë ose udhëtojnë në Rusi duhet të largohen menjëherë”, tha Misioni i SHBA-së në Rusi në një këshillë të përditësuar udhëtimi të lëshuar nga Departamenti i Shtetit i SHBA-së.

“Ushtroni kujdes të shtuar për shkak të rrezikut të ndalimeve të gabuara”.

“Shërbimet ruse të sigurisë kanë arrestuar shtetas amerikanë me akuza të rreme, kanë veçuar shtetasit amerikanë në Rusi për ndalim dhe ngacmim, u kanë mohuar atyre trajtim të drejtë dhe transparent dhe i kanë dënuar në gjyqe të fshehta ose pa paraqitur prova të besueshme”.

Shërbimet ruse të sigurisë kanë rritur zbatimin arbitrar të ligjeve “për të synuar organizatat e huaja dhe ndërkombëtare që ato i konsiderojnë “të padëshirueshme”, transmeton Klankosova.tv.

Disa qytetarë amerikanë mbeten të ndaluar në Rusi, duke përfshirë Paul Whelan, një ish-marins amerikan, i cili zyrtarët amerikanë thonë se po ndalohet gabimisht.

Ai u arrestua në Rusi në dhjetor 2018 dhe u dënua me 16 vjet burg. SHBA ka këshilluar vazhdimisht qytetarët e saj që të mos udhëtojnë në Rusi dhe të largohen menjëherë nga vendi nëse janë atje.


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button