BotaRajoni

Ka bërë rikuperim të jashtëzakonshëm – Abc News

Pas rënies së komunizmit në vitin 1991, Shqipëria ka qenë në një rrugë të drejt rimëkëmbjes ku ka bërë përmirësime të mëdha në mbarë vendin, duke e bërë atë një destinacion kryesor turistik.

A është Shqipëria në BE?

Shqipëria është pjesë e Evropës, e vendosur midis Malit të Zi dhe Greqisë në bregdetin e Adriatikut.

Ka bërë një rikuperim të jashtëzakonshëm nga ditët më të errëta nën komunizëm për t’u bërë një vend i lulëzuar me vendndodhje të bukura që e bëjnë atë që ia vlen të vizitohet.

Si pjesë e transformimit vendi ka mbajtur shpresën për t’iu bashkuarBashkimi Evropian.

Shqipëria aplikoi për herë të parë për anëtarësim në vitin 2009, por rruga drejt pranimit nuk ka qenë e lehtë.

Shqipërisë iu desh të priste pesë vjet derisa kërkesa e saj për anëtarësim të njihej zyrtarisht dhe t’i jepej statusi i kandidatit në BE në 2014.

Kjo do të thotë se ajo duhet të negociojë kushtet e anëtarësimit me anëtarët aktualë dhe të sigurojë që legjislacioni i saj vendas të përputhet me ligjin e BE-së përpara se të anëtarësohet.

Shqipëria nuk është ende anëtare e BE-së.

Cilat janë kërkesat e hyrjes në Shqipëri?

Ashtu si shumë vende të tjera, aksesi u shkatërrua nga pandemia globale e Covid-19.

Kufizimet e koronavirusit janë hequr, por duhet të kontrolloheni gjithmonë në rast se diçka ndryshon përpara se të udhëtoni.

Qytetarët britanikë mund të hyjnë dhe të qëndrojnë në Shqipëri për maksimum 90 ditë në çdo periudhë 6-mujore pa vizë.

A kam nevojë për vizë për të shkuar në Shqipëri?

Kushdo që planifikon të udhëtojë në Shqipëri duhet të sigurohet që pasaporta e tij të ketë të paktën tre muaj vlefshmëri të mbetur nga data e hyrjes.

Me kusht që ta keni këtë, nuk ka nevojë të merrni vizë dhe vizitorët mund të qëndrojnë për një periudhë 90 ditore.

Kushdo që dëshiron të qëndrojë më shumë se 90 ditë mund të aplikojë në një stacion policie për një leje qëndrimi.

Që nga 9 shtatori 2021, shtetasit britanikë që kanë një leje qëndrimi të vlefshme mund të aplikojnë për një Kartë Biometrike për shtetasit e huaj.

Kjo është shumë e ngjashme me kartën e identitetit kombëtar të lëshuar për banorët shqiptarë dhe më pas do t’ju japë akses në shumë prej shërbimeve që ofrohen brenda vendit. /abcnews.al
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button