BotaRajoni

Kina shpall fitoren ndaj koronavirusit, regjistron nivelin më të ulët të vdekshmërisë – Abc News

Lidershipi politik kinez ka shpallur “fitoren vendimtare” të vendit në luftën kundër pandemisë  të koronavirusit, duke shprehur kënaqësinë që ka regjistruar një nga nivelet më të ulëta të vdekshmërisë nga COVID-19 në mbarë botën.

Megjithatë, ekspertët e vendeve të tjera vënë në pikëpyetje besueshmërinë e të dhënave të publikuara nga Pekini, aq më tepër sepse koronavirusi u përhap në të gjithë vendin pas tre vjetësh të një politike të “zero covid”.

Qeveria kineze hoqi të gjithë masat në fillim të dhjetorit. Disa ekspertë kundërshtojnë se numri i vërtetë i vdekjeve është shumë më i lartë, me shumë pacientë që vdesin në shtëpi.

“Falë përpjekjeve të vazhdueshme për të optimizuar masat e parandalimit dhe kontrollit të COVID-19 që nga nëntori 2022, përgjigja e Kinës ka mundësuar një tranzicion të qetë në një periudhë relativisht të shkurtër kohore,” tha Komiteti i Përhershëm i Byrosë Politike të Partisë Komuniste në një deklaratë për publikun. pas mbledhjes së djeshme.

“Është arritur një fitore e madhe vendimtare në parandalimin dhe kontrollin e epidemisë,” shtoi ai, duke vënë në dukje se, si pjesë e përpjekjeve të bëra, kujdesi mjekësor iu ofrua më shumë se 200 milionë njerëzve, duke përfshirë afro 800,000 pacientë në një gjendje shumë të rëndë.

Megjithatë, megjithëse Komiteti i Përhershëm konsideron se situata po përmirësohet, ai vuri në dukje se virusi vazhdon të përhapet brenda dhe jashtë vendit dhe të ndryshojë, raportojnë mediat shtetërore kineze.

Komisioni i Përhershëm deklaroi se do të rritet shkalla e vaksinimit të të moshuarve, ndërsa do të forcohet prodhimi dhe furnizimi i produkteve mjekësore.

/abcnews.al

 
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button