BotaRajoni

Rreth 60 mijë rusë janë vrarë në Ukrainë – Abc News

schedule10:28 – 17 Shkurt, 2023

Sipas një vlerësimi të inteligjencës britanike 40,000 deri në 60,000 forca ruse kanë vdekur që nga fillimi i luftës. Kjo është hera e parë në muaj që Britania e Madhe jep një vlerësim të numrit të forcave ruse të vrarë, pasi tha në shtator se rreth 25,000 trupa kishin vdekur.

Ministria e Mbrojtjes e Britanisë tha se rreth 175,000 deri në 200,000 forca ruse ishin vrarë ose plagosur në total.

“Shkalla e viktimave ruse është rritur ndjeshëm që nga shtatori 2022 kur u njoftua ‘mobilizimi i pjesshëm’”, thuhet në përditësimin e fundit.

Shifrat përfaqësojnë një “raport të lartë” të ushtarëve të vrarë krahasuar me ata të plagosur, tha Ministria e Mbrojtjes.

Ai shtoi se grupi ushtarak Wagner ka vendosur një numër të madh të dënuarish në Ukrainë  dhe këta “ndoshta kanë përjetuar një shkallë viktimash deri në 50%”.

/abcnews.al
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button