BotaRajoni

Finlanda do ndërtojë një gardh si “frenim” ndaj Rusisë – Abc News

schedule22:45 – 28 Shkurt, 2023

Qeveria e Finlandës ka nisur zyrtarisht punën për ndërtimin e një gardhi në lindje të vendit, në kufirin me Federatën Ruse. Puna filloi me heqjen e pemëve në pikën kufitare të Imatrës, dhe rrethoja në këtë pjesë duhet të jetë tre kilometra e gjatë.

“Ne po shqyrtojmë nëse gardhi mund t’i rezistojë ngricave të dimrit, ngarkesave të borës apo një mase të mundshme njerëzish që mund të vijnë nga lindja. Në mars do të fillojmë vendosjen e gardhit dhe pas kësaj, ndërtimin e sistemit të kontrollit teknik”, thanë autoritetet.

“Është planifikuar të ndërtohet një gardh prej 55 kilometrash në juglindje të Finlandës, shtatë kilometra në Karelinë e Veriut dhe pesë kilometra në Lapland. Ndërtimi i këtyre gardheve do të bëhet nga viti 2023 deri në vitin 2025”, shpjeguan ata.

Me rastin e ndërtimit të gardhit në fund të vitit 2022, kryeministrja e Finlandës, Sanna Marin, njoftoi se Finlanda duhet të jetë e gatshme për të gjitha aktivitetet përçarëse.

“Është një çështje e sigurimit të mbikëqyrjes së duhur të kufirit lindor të Finlandës në të ardhmen”, u tha Marin gazetarëve përpara një takimi me grupet parlamentare për çështjen e gardhit kufitar.
Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button