Show-Biz

Elon Musk rimerr titullin e tij shumë të lakmuar – Privé

Elon Musk është përsëri njeriu më i pasur në botë pasi një rritje e çmimit të aksioneve të Tesla-s të hënën rriti vlerën neto të pronarit të Twitter me gati 7 miliardë dollarë në 187 miliardë dollarë, sipas Indeksit të Miliarderëve të Bloomberg.

Rikuperimi i Musk në vendin e parë nga manjati francez i mallrave luksoze Bernard Arnault pason një rënie të mprehtë të pasurisë së tij në fund të vitit 2022, kur ai u bë personi i parë që grumbulloi dhe më pas humbi 200 miliardë dollarë. Pasuria e tij arriti kulmin në rreth 340 miliardë dollarë në nëntor 2021 dhe ra në rreth 128 miliardë dollarë në fillim të 2023.

Pasuria personale e Musk rrjedh kryesisht nga aksionet në Tesla. Prodhuesi i makinave elektrike humbi gati dy të tretat e vlerës së tij në vitin 2022, mes shqetësimeve të investitorëve për dobësimin e kërkesës, blerjes shpërqendruese të Twitter nga Musk dhe fillimit të trazuar të mandatit të tij në platformën e mediave sociale.

Ndërsa problemet e Musk në Twitter vazhdojnë, pasi thuhet se ka pushuar 200 punonjës të tjerë gjatë fundjavës pasi tashmë ka ulur fuqinë punëtore nga 7,500 në rreth 2,000 që nga tetori, çmimi i aksioneve të Tesla është rritur gati 90% që nga fillimi i 2023.


Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button